Educaţie

BRAȘOV. Cu „lavalieră” la examenul de Bacalaureat. Va mai putea încerca să ia diploma doar în 2024

  • casti-de-copiat.jpg
 

Absolvenții de liceu care încearcă să obțină în această sesiune diploma de Bacalaureat au avut de susținut astăzi cea de-a doua probă scrisă a examenului național, proba obligatorie a profilului (proba E.c) -), la matematică, cei mai mulți, sau la istorie. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, candidații pot susține doar probele nepromovate.

Conform datelor oferite de Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, în județul nostru, la această probă erau înscriși 454 de candidați, dintre care 58 pentru istorie, dar au absentat 89. Proba s-a desfășurat în trei centre de examen în județul Brașov, organizate la Colegiul „Nicolae Titulescu” Brașov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș. Au fost prezenți 364 de candidați, iar unul a fost eliminat pentru fraudă.

„Candidata eliminată provine de la Colegiul Prejmer (n.r. – Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară «Țara Bârsei» Prejmer), a susținut proba de matematică la centrul de la Colegiul «Nicolae Titulescu». Avea la gulerul cămășii un dispozitiv electronic de comunicație. Este absolventă din promoție anterioară, a urmat liceul la seral”, a precizat Valentin Bucur.

Absolventa nu va mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat (din 2023) și nici nu va putea folosi rezultatul probei la Limba și literatura română, în cazul în care a susținut-o acum. 

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar: joi, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării, E.d) vineri, 18 august – Limba și literatura maternă (pentru candidații care au studiat în limbile minorităților naționale), E.b).
Competențele lingvistice și digitale sunt programate în perioada 22 – 29 august.
Rezultatele la probele scrise, înainte de contestații, vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, indiferent de diferența dintre rezultatele celor două evaluări.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.
Afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare