Educaţie

BRAȘOV. Cele mai bune gimnazii sunt… colegiile. Topul după rezultatele la Evaluarea Națională

  • harta-eval_2.png

După cum v-am informat (detalii: Update BRAȘOV. Surprize mari la Evaluarea Națională! Va fi „bătaie” pe liceele „bune”), 3.360 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Braşov care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5.00, reprezentând 84,04% din totalul celor prezenţi la acest examen. Procentajul mediilor peste 5.00 din acest an este mai mare cu aproape 7 puncte procentuale decât cel de anul trecut.

Pe de altă parte, sunt școli în care nu doar toți absolvenții au „promovat” (adică au luat peste 5, fiindcă, indiferent de media obținută, Evaluarea Națională nu poate fi „picată”), ci toți au luat medii peste 9.00.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, pe primele trei locuri după mediile obţinute la Evaluare se situează, în această ordine: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” Braşov şi Colegiul Naţional de Informatică „Gr. Moisil” Braşov, cu media mediilor peste 9.00.
Şcoala Gimnazială Prems din Braşov, singura unitate privată cu nivel gimnazial din judeţ (care are și un absolvent cu 10 pe linie), se situează pe locul al patrulea, după cele trei colegii naţionale menţionate anterior, cu o medie a mediilor de 8,88.

La polul opus, cu media mediilor cu puţin peste 3.00, se situează Liceul Tehnologic „Victor Jinga” Săcele, Şcoala Gimnazială Nr. 5 Săcele şi Şcoala Gimnazială Crizbav.

Citiți și: 

EVALUAREA NAȚIONALĂ. S-au afișat rezultatele! AICI, cele ale candidaților din județul BRAȘOV)

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
6 luni în urmă

[…] privată pentru învățământul liceal. Unitatea de învățământ a furnizat în 2022 surpriza, la Evaluarea Națională situându-se, după rezultatele absolvenților de gimnaziu, pe locul al […]

Back to top button