Educaţie

BRAȘOV. Candidații la Bac luptă mâine cu matematica și istoria

 

Potrivit calendarului de examen, mâine, candidații la Bacalaureat dau piept, în marea majoritate, cu matematica, la proba obligatorie a profilului, disciplină la care sunt elaborate patru tipuri de subiecte, diferențiate după profil: unul pentru cei de la filiera teoretică (profil real matematică-informatică) și filiera vocațională (profil militar), unul pentru filiera tehnologică – profilul tehnic, unul pentru filiera teoretică (profil științele naturii) şi altul pentru filiera vocaţională (pedagogic – învăţători). Examen la istorie susțin cei absolvenții de la filiera teoretică (profil umanist) şi filiera vocaţională (cei de la profil artistic, sportiv, teologic, pedagogic – exceptând învăţătorii).

Luni, 26 august, examenele scrise se încheie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Din 27 august, până în 3 septembrie vor fi probele de evaluare a competenţelor. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, până ora 12.00, iar nemulţumiţii pot depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi anunţate în 7 septembrie.  
La Braşov candidaţii susţin examenul în două centre, respectiv Colegiul „Nicolae Titulescu” şi la Colegiul Naţional „Aprily Lajos”. De asemenea, a fost înfiinţată o comisie specială la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” din municipiul Făgăraş.
Pentru toate probele din această sesiune, la nivelul judeţului Braşov sunt înscrişi, în total, 963 de candidaţi, dar aceștia au dreptul să susțină doar probele picate sau pe cele la care vor o notă mai mare, dacă pe ansamblu nu au avut media minimă 6.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare