Educaţie

Activități preventive și de control, la școli din municipiul Brașov și din alte localități

Polițiștii din orașul Victoria, cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat ieri activități de control și de informare în zona școlilor.

„Polițiștii au efectuat verificări privind modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ, au instruit personalul de pază cu privire la atribuțiile conferite de lege, au organizat informări ale cadrelor didactice cu privire la modalitatea de intervenție în cazurile de bullying sau violență în mediul școlar și au verificat autovehiculele special destinate transportului de elevi.
Totodată, conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar coordonatorii de transport au fost instruiți cu privire la respectarea destinației pentru care au fost repartizate autovehiculele școlare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. Pentru abaterile constatate, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 2 sancțiuni contravențiuonale. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.

Activități antidrog

Tot ieri, în intervalul orar 09.00 – 15.00, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară, de la Secțiile de Poliție Rurală Voila și Zărnești, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog Brașov, au desfășurat activități informativ-preventive. Scopul a fost de a asigura un climat corespunzător de ordine și siguranță publică în zona școlilor.

Activitățile au avut loc în trei unități școlare din Brașov, Mândra și Vulcan. Polițiștii au discutat cu elevii și profesorii despre delincvența juvenilă. Ei au explicat care sunt situațiile de risc, comportamentele neadecvate în cadrul școlilor, comportamentele violente sau de tip bullying etc.. De asemenea, au fost efectuate verificări privind modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ.
Beneficiarii activităților au fost 125 de elevi și 8 cadre didactice.

Activitățile vor continua în alte școli


„Siguranța în mediul școlar este o prioritate a polițiștilor brașoveni, sens în care aceștia vor continua astfel de activități pentru conștientizarea elevilor cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologice comise în unitățile de învățământ și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca efect reducerea violenței în mediul școlar”, a precizat comisarul de poliție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button