Editorial

FC Brașov, ca Jana

 

Prin vară, FC Brașov respira aerul sacadat al insolvenței, tânjind către o promovare în strălucitoarele raze ale drepturilor de televizare. După ce patronul – crud playboy vopsit – a fost încătușat, acuzat de învârteli financiare, norul falimentar „galben-negru” creează o atmosferă și mai apăsătoare pentru echipă și fani.

Ioan Nicolae anunțase ferm, săptămâna trecută, că renunță gratis la grupare (a câta oară în decursul domniei sale furtunoase?), iar conducerea executivă a „stegarilor” a conștientizat, în sfârșit, că situația-i groasă, începând să caute, cu înfrigurare, investitori de bună credință. În afară de vorbe, planuri, socoteli, este greu de crezut că ar risca niscaiva oameni de afaceri să preia FC Brașov, când nici planul de reorganizare n-a fost (încă) aprobat de instanță. Și dacă se vor găsi – totuși, cine va plăti datoriile (cu boss-ul în vârf de listă, căci mai mult decât probabil, devenit chivernisit, nu va renunța și la acestea) acumulate, „fără număr”, în mandatele prezidențiale „câștigate” de Dinu „Vamă” și Costică Zotta?!… Apoi, e decis Nicolae să lase, fără a clipi, și patrimoniul clubului, cu Stadionul „Tineretului” plutind prin ceața incertitudinii (se vorbește că tribunele, în paragină, ar fi în proprietatea sa, iar terenul și nocturna ar aparține Primăriei)?!… În tot acest haos economic tipic mioritic, se va ajunge la „modelul” Universitatea Cluj, cu deosebirea că Florian Walter a reușit să se tireze, pe ultima sută de metri, șmecherește, în Dubai-ul tuturor posibilităților.

Probabil că, într-un final, și FC Brașov se va transforma precum Jana croitoreasa cântată de Mihai Mărgineanu, mai ales că e an electoral. Poli Timișoara (AEK-ul lui Toni Doboș, știți thriller-ul cu Zambon!), lăsată de izbeliște de pușcăriașul Marian Iancu, a reînviat miraculos, stropită fiind cu vin de Recaș, iar UTA a luat-o la braț pe „Bătrâna Doamnă” într-o altă societate comercială, extrem de curată. Restul va fi înghițit de istorie.

Foto: pagina de Facebook a grupării FC Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button