Economic

Unde trebuie să integreze IAR Brașov racheta Marte ER

Unde trebuie să integreze IAR Brașov racheta Marte ER.

Oficialii MBDA au anunțat semnarea unui contract cu IAR Brașov pentru a sprijini integrarea Marte ER pe o platformă de elicopter pentru Forțele Navale Române, bazată pe platforma Airbus H215M, așa cum a informat Forbes România.

Marte ER reprezintă cea mai recentă generație a familiei de rachete. Este proiectată să funcționeze indiferent de condițiile meteorologice, la distanțe de peste 100 km. Dispune de un profil extrem de flexibil, ce permite puncte de reper automate și manuale, salve și atacuri pe coordonate terestre, cu metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare ale navelor.

Unde trebuie să integreze IAR Brașov racheta Marte ER

„În calitate de lider european în domeniul sistemelor complexe de armament, compania MBDA este pregătită să facă față provocărilor cu care se confruntă Europa prin consolidarea capacităților europene de apărare. Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să acționăm ca un partener de încredere, oferind un portofoliu cuprinzător și adaptat nevoilor curente și viitoare”, a declarat Arnaud Rousset, vicepreședinte MBDA Europa.

În noul parteneriat, MBDA va colabora cu IAR Brașov și cu Airbus, dar și cu ceilalți parteneri implicați, pentru integrarea Marte ER și pentru o integrare completă la nivelul sistemului.

MBDA este un grup european multinațional unic, lider mondial în domeniul sistemelor complexe de armament, cu rol cheie în menținerea siguranței națiunilor. MBDA are în prezent peste 15.000 de angajați și are în derulare parteneriate cu Franța, Germania, Italia, Spania și a Regatul Unit.

Grupul MBDA este deținut de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button