Economic

Te descurci sau chemi un instalator? Află de ce este bine să apelezi la servicii de mentenanță autorizate

 

Instalatorul sanitar lucrează singur, dar, de multe ori, face parte dintr-o echipă calificată pentru a diagnostica și remedia orice tip de avarie la utilajele sanitare din locuință și la sistemul de canalizare din bloc sau la cele de reglare și de alimentare cu apă și gaz metan. Este direct responsabil atât de măsurarea, tăierea și îmbinarea țevilor, cât și de lucrările de montaj și/sau mentenanță a caloriferelor, centralelor termice, boilerelor sau chiar a apometrelor. Dar oare când ai nevoie de el?

De regulă, atunci când apare o defecțiune la instalația sanitară din casă, poate vei încerca să remediezi singur situația, fără să te gândești că poți apela la un instalator autorizat, lucru ce nu este în totalitate corect. Chiar dacă dorința ta este a face bine și de a economisi bani, sunt anumite aspecte care necesită să fie făcute cu minuțiozitate și îndeletnicire, pe care le deține doar o persoană calificată și cu experiență.

Iată două situații în care trebuie să apelezi la serviciile unui instalator:

  1. La renovare, când trebuie să se realizeze noi îmbinări ale țevilor de alimentare cu apă și gaz metan

Atunci când vrei să-ți renovezi casa sau apartamentul, vei observa că nu ai nevoie doar de un zugrav priceput, care să lucreze cu atenție, ci trebuie să apelezi și serviciile unui instalator sanitar, care va fi responsabil de montajul centralei termice sau a noilor calorifere și de racordul acestora la rețeaua de apă. 

Pentru a realiza acest lucru, el are nevoie de țevi din oțel inoxidabil, ideale pentru transportul apei și a gazului metan, fiindcă nu se deteriorează în timp și nu ruginesc. 

Probabil în viziunea ta, conducta zincată pentru instalații este doar o simplă țeavă rotundă din oțel și nu vei ști cum să abordezi corect situația, dar un instalator cu experiență va analiza profilul acesteia și va recunoaște materialul din care este confecționată. Va știi cum să taie și cât este necesar, pentru a găsi soluția ideală de a face conexiunile potrivite între conducte, fără să existe vreun risc. 

De asemenea, un instalator sanitar care se respectă are propriul aparat de sudură și nu va fi necesar să apelezi la un sudor, care ar implica niște costuri suplimentare

  1. Atunci când se produce o fisurare a țevilor

Cu siguranță nu îți dorești să se întâmple acest lucru, pentru că daunele materiale pot fi destul de mari, atât pentru tine, cât și pentru vecinii tăi, în cazul în care locuiești într-un apartament, iar apa se infiltrează prin pereți. 

Trebuie să știi că fisurarea țevilor poate fi o cauză a unui punct slab de sudură sau a unei îmbinări necorespunzătoare. De aceea, se recomandă o inspecție din partea unei persoane autorizate. Dacă apelezi la un instalator, acesta îți va asigura garanția manoperei și vei putea apela la el în caz de urgență, fără niciun cost suplimentar. 

Dar dacă montajul a fost realizat de tine, neavând, probabil, experiența necesară, nu poți garanta calitatea și va trebui să apelezi la un instalator în cazul unui astfel de incident nefericit. 

    Există cazuri în care poți soluționa singur problema, mai ales când este vorba de o țeavă înfundată, o baterie nefuncțională sau alte defecțiuni minore ale utilajelor sanitare. Cel mai important este să îți cunoști limitele și să nu încerci să rezolvi ceva complicat fără ajutor din partea cuiva autorizat, pentru că este mult mai ușor să faci ceva de la zero decât să repari un lucru imperfect făcut.

sursa foto: unsplash.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare