Economic

STUDIU. Salariile brute ale angajaţilor din companiile private s-au majorat cu 9,4% în 2019. BRAŞOVUL, în topul naţional

 

Salariile brute ale angajaţilor din companiile private din ţara noastră au crescut, în medie, cu 9,4% în 2019, faţă de nivelul de 4,6% estimat anterior de manageri, arată studiul „PayWell 2019”, realizat de PwC România.

Cele mai mari creşteri medii ale salariilor au fost înregistrate în sectorul hotelier (14%), industrie (11%), leasing (10%) şi retail (10%). Salariul mediu brut în rândul companiilor a urcat la 5.941 lei, de la 5.428 lei în 2018. Cele mai mari salarii medii brute, în funcţie de departamente, au fost raportate în cele de strategie (12.220 lei), juridic (11.026 lei) şi IT (10.769 lei).

Poziţiile de management operaţional au avut o creştere salarială de 13%, iar cele de top management de 9%. În schimb, personalul administrativ, tehnicienii şi angajaţii cu puţină experienţă au beneficiat de majorări de 5%. De asemenea, în rândul personalului necalificat sau puţin calificat (muncitori, operatori), creşterea a fost de 10%.

Tichetele de masă, zilele suplimentare de concediu şi bonusurile acordate cu diferite ocazii au fost principalele beneficii acordate angajaţilor.

Pe judeţe, topul primelor regiuni în ceea ce priveşte câştigurile este condus de Bucureşti-Ilfov, urmat de Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 100 de companii private din sectoarele financiar-bancar, farmaceutic, industrial, retail şi hotelier şi a analizat nivelurile salariale şi politicile de remunerare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare