Economic

Studiu. Prețurile locuințelor din România au scăzut în iunie, după aplicarea Legii dării în plată

 

Efectele Legii dării în plată încep deja să se facă simțite pe piața imobiliară din România. Astfel, potrivit unui studiu publicat astăzi de o companie imobiliară, prețurile solicitate pentru locuințele din marile orașe din țara noastră au început în luna iunie să scadă. În București, prețurile pentru apartamentele disponibile la vânzare au înregistrat în această lună un declin de 2,8%, de la 1.126 euro/mp, la 1.094 euro/mp. În Brașov, prețurile au scăzut cu 1,6%, de la 915 euro/mp, în luna mai, la 900 euro/mp, în luna iunie. Locuințele vechi au consemnat un declin de 1%, iar apartamentele noi o scădere de 4,1%. În Cluj, prețurile au scăzut cu 0,7%, de la 1.209 euro/mp, în mai, la 1.200 euro/mp în iunie. Constanța este singurul oraș din România în care a fost înregistrată o creștere de 1,2%, de la 956 la 967 euro/mp.

 Citiți și: 

Oficial BNR: „Capitalul băncilor a început să scadă de la publicarea Legii dării în plată”

Avocat: „Debitorii vor prefera să nu mai plătească ratele, dacă băncile vor contesta în instanţă notificările de dare în plată”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare