Economic

Studiu. Aproximativ 6 milioane de români au cumpărat online, în decursul ultimului an

 

Aproximativ 6 milioane dintre românii care au acces la Internet au cumpărat online cel puţin o dată pe lună, în decursul ultimului an, în creştere cu 9%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016-2017, arată un studiu realizat de GPeC şi iSense Solutions.

Practic, 70% dintre români aleg să cumpere online pentru a economisi timp, iar 50% dintre ei pentru varietatea mare de produse găsite şi posibilitatea de a compara uşor ofertele de la diferite magazine. De asemenea, 48% dintre cumpărători cred că preţurile sunt mai accesibile în mediul online, în timp ce 46% dintre cei chestionaţi susţin că şi-au găsit produsul dorit doar pe internet.

La nivel general, 92% dintre cumpărătorii online au achiziţionat articole electrocasnice şi electronice, cheltuind aproximativ 1.098 de lei.

Studiul a fost realizat în luna mai 2018 pe un eşantion reprezentativ urban format din 914 respondenţi selectaţi din panelul online researchromania.ro, persoane cu vârsta de peste 18 ani, utilizatori de internet.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button