Economic

Șeful ANAF a discutat cu președintele Camerei Deputaților despre formularul unic

 

Şeful ANAF, Ionuţ Mişa, s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre formularul unic. Întrevederea a durat aproximativ 40 de minute.

Discuțiile au fost tehnice și au vizat modul de implementare al noii declarații „astfel încât să funcţioneze cât mai bine şi să nu avem niciun fel de problemă”.

„Formularul unic, după cum ştiţi, e o decizie pe care o ia ministrul, prin Direcţia de legislaţie. ANAF este cel care trebuie să pună în practică aceste decizii şi acest formular şi să se asigure că nu există probleme la funcţionalitate, la declarare, la numărul de contribuţii”, a declarat Ionuţ Mişa, la finalul întâlnirii.

Declarația unică va putea fi depusă online din 16 mai 2018. „Formularul inteligent, acel formular va fi disponibil online începând cu data de 16 mai, pentru ca oamenii să poată depune astfel declaraţia unică. Vrem ca până la finalul anului să avem şi o aplicaţie telefonică pentru cei care vor să facă plata de oriunde. Vrem să mergem pe o simplificare radicală a tot ceea ce înseamnă azi administraţia publică şi în special cea a fiscului”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, la sfârșitul lunii martie.

Totodată, contribuabilii vor primi prin poștă, în perioada aprilie-mai 2018, parola de acces în mediul virtual.

„În săptămânile următoare, toţi contribuabilii vor primi acasă, prin poştă, parola pentru a accesa mediul online pentru a-şi depune declaraţia online. Deci, până la final de lună aprilie, poate şi început de lună mai, toţi contribuabilii primesc acasă, prin poştă, în plic sigilat parola de acces, pentru că astăzi sunt doar 5% (dintre contribuabili – n.r.) în sistemul online, restul sunt pe hârtie. Vor fi schimbări spectaculoase în acest an”, a explicat oficialul MFP.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button