Economic

Românul e „sclavul” statului / Cât dintr-un salariu se duce pe taxe și impozite

Românul e „sclavul” statului.

Muncim jumătate de an doar pentru stat! România se află printre țările cu cea mai mare impozitare a muncii, potrivit unei analize realizate de Realitatea Plus. Aproape jumatate din salariul unui angajat se duce pe taxe și impozite.

Românul e „sclavul” statului

Să luăm drept exemplu salariul minim pe economie, care este în prezent de 3.300 de lei brut. Angajatul primește 2.079 de lei, în timp ce statul ia 40% din total, sub forma de contribuții sociale, sănătate sau impozit pe venit.

Pentru CAS 25%, statul ia 775 lei;
Pentru CASS de 10%, statul ia 310 lei;
Pentru impozitul pe venit de 10%, statul ia 136 lei

Dacă o familie deține şi o maşină, care costă mai puţin de 10.000 de euro, atunci 3 salarii lunare se duc pe cheltuielile cu aceasta. Românii scot din buzunare pentru costurile unei singure maşini aproape 13.000 de lei.

Românul e „sclavul” statului

Pe lângă toate aceste taxe, un român are și alte obligații. Anual plătește taxele locale la casă, mașină, parcare, dar și TVA (taxa pe valoarea adăugată pentru fiecare produs achiziționat).

Precum bomboana pe colivă, din această vară, guvernul vrea să majoreze salariul minim pe economie la 3.700 de lei brut, o creștere de 400 de lei, însă doar jumătate ajunge în buzunarul românului. Cei mai afectați sunt micii antreprenori, care au precizat că în aceste condiții sunt nevoiți să-și închidă afacerea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button