Economic

Qatarul ar putea finanța Autostrada Comarnic – Brașov, dar și modernizarea căii ferate Predeal – Brașov / Va reuși să convingă premierul Marcel Ciolacu?

Qatarul ar putea finanța Autostrada Comarnic – Brașov.

Primul ministru Marcel Ciolacu se află în fruntea unei delegații guvernamentale care a plecat într-o vizită oficială în Qatar, la Doha.

Există posibilitatea ca Marcel Ciolacu să-i convingă pe cei din Qatar să investească în realizarea Autostrăzii Comarnic – Brașov (în fapt, un parteneriat public-privat), care are menirea de a fluidiza traficul pe Valea Prahovei.

În total, sunt 5 proiecte majore care vor fi discutate, în valoare totală de 15 miliarde de dolari. Celelalte 4 sunt: dezvoltarea Portului Constanța; modernizarea căii ferate Predeal – Brașov; dezvoltarea Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara și înființarea unui terminal cargo; crearea unui proiect de offshore eolian dezvoltat împreună cu cei de la Qatar Energy.

Qatarul ar putea finanța Autostrada Comarnic – Brașov

Conform stiripesurse.ro, qatarezii, cu venituri uriașe din zona energetică, au în atenție diverse oportunități de dezvoltare, iar în Europa au în vizor… România.

Iată și comunicatul Executivului pe subiectul vizitei guvernamentale în Qatar: „Dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, şi delegaţia oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie – 17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Qatar”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

Guvern de 2 lei,ați avut bani pe mâna de făceați 10 autostrăzi dar hoți și ticăloși cum sunteți,ia ți cheltuit pt interesul vostru, nesimțiților!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare