Economic

Preşedintele Consiliului Fiscal: „Trebuie să ne gândim la impozitarea muncii”

 

România trebuie să se gândească la impozitarea muncii, dar momentan cele mai mari probleme sunt la CAS.

„Trebuie să ne gândim la impozitarea muncii într-adevăr, dar cred că problemele cele mai mari le avem la CAS, dacă mă întrebaţi pe mine. Adică, avem o cotă foarte mare de CAS (contribuţia de asigurări sociale – n.r.) pentru salarii, în timp ce pentru alte forme de venit e pur şi simplu nimic, impozitare la nivelul salariului minim”, a declarat  Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, pentru Agenţia Agerpres.

În ceea ce priveşte o eventuală regândire a cotei unice de impozitare, oficialul a spus că nu doreşte să comenteze pentru că este o chestiune ideologică.

„Cred că înainte de a ne la gândi la cotă unică sau impozitare progresivă trebuie să ne gândim la sistemul acesta de asigurări sociale dacă este bine aşezat. În mod cert nu”, a subliniat Ionuţ Dumitru.

Hans Timmer, economist-şef al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, a afirmat, astăzi, că autorităţile române trebuie să ia în calcul inclusiv renunţarea la cota unică în favoarea unui impozit progresiv.

Citiţi şi:

Banca Mondială: România trebuie să ia în calcul renunțarea la cota unică în favoarea unui impozit progresiv

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button