Economic

Președintele Bursei: „România are nevoie de un fond suveran de investiții”

 

Președintele Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel, a declarat, astăzi, că România are nevoie de un „fond suveran de investiții”.

„Cred că cel mai bun model pentru noi este cel polonez care printr-o combinație inteligentă reușesc să investească în economie și aceste cheltuieli să nu intre în deficitul bugetar. Cred că este o șansă unică pentru România după ani de zile, pentru că discutăm de 4-5 ani de un fond suveran, în final să reușim să îl punem pe roate. Detaliul este esențial. Detaliile fac diferența. Eu sper ca 2018 să marcheze prima investiție a fondului suveran în economia românească”, a explicat Lucian Anghel.

Prin intermediul unui fond suveran „se împușcă doi iepuri”. „Unul este că nu intră în deficitul bugetar investiția pe care o face pe termen lung și își permite să aștepte pe termen lung finalizarea unui proiect, ceea ce este foarte important. Al doilea lucru este că la orice investiție pe care fondul o face, aduce și capital privat”, a arătat oficialul. Practic, la un euro investit de stat, investitorul privat poate aduce patru. În Polonia, fondul suveran se bazează mai mult pe pe listări ale companiilor de stat, respectiv pachete minoritare.

Lucian Anghel participă astăzi, în Austria, la „The Central Eastern European Forum”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button