Economic

Păgubiții RCA își pot repara autovehiculele dacă asigurătorii nu efectuează constatarea daunelor în cinci zile

 

Păgubiții RCA își pot repara autovehiculele dacă asigurătorii nu efectuează constatarea daunelor în cinci zile, informează Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI).

„În situația des întâlnită și în momentul de față, când asiguratorul RCA nu efectuează constatarea daunelor în termenul legal de 5 zile lucrătoare de la notificare, păgubitul RCA poate să procedeze la repararea autovehiculului avariat înainte de efectuarea constatării daunei și este de preferat ca, înainte de efectuarea reparației, să cheme un expert tehnic auto pentru consemnarea avariilor și a altor elemente necesare ulterior dosarului de daună”, se arată în comunicatul de presă al asociației.

De altfel, păgubiții își pot repara autovehiculele avariate în orice unitate autorizată RAR aleasă de ei, indiferent de „recomandările insistente” venite din partea inspectorilor de daune, precizează asociația.

Totodată, păgubiții au dreptul să închirieze un autovehicul din aceeași clasă sau clasă inferioară celui avariat, în timp ce asigurătorul este obligat să achite costul închirierii autovehiculului pe perioada în care se efectuează reparațiile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button