Economic

OFICIAL CNIPMMR: „În general, patronii susţin creşterea salariilor”

 

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că patronii din ţara noastră susţin creşterea salariilor, respectiv a salariului minim pe economie, dar cu găsirea de soluţii compensatorii.

„În general patronii, pentru a nu se înţelege greşit, susţin creşterea salariilor, dar cu găsirea de soluţii compensatorii. Nu este normal ca jumătate din bani să meargă la stat. De aceea, o primă propunere pe care angajatorii o fac e aceea că, dacă există această mărire a salariului minim pe economie, diferenţa dintre salariul actual, adică de la 2.080 la 2.260 de lei, această diferenţă de 180 de lei să nu fie impozitată, iar banii să ajungă efectiv la oameni, la salariaţi”, a afirmat Florin Jianu.

CNIPMMR a realizat, recent, un sondaj la care au răspuns 730 de întreprinzători, care a arătat că dacă se continuă cu această mărire fără a se găsi soluţii compensatorii 7 din 10 din întreprinzători sunt împotriva majorării. Jumătate din respondenţi au menţionat că pot asigura o creştere cu 50 de lei, şi numai 3,6% pot acorda o creştere de peste 200 de lei.

În 23 octombrie 2019, pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost publicat proiectul Hotărârii de Guvern pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată care prevede o creştere a salariului minim, la 2.262 lei, respectiv la 2.620 lei pentru studii superioare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button