Economic

Modificări în programul Rabla 2023

Modificări în programul Rabla 2023.

Ministerul Mediului a anunțat că programele auto Rabla și Rabla Plus 2023 vor începe în 17 martie.

Procedura va fi publicată în Monitorul Oficial. Ghidul de Finanțare acoperă o perioadă de 5 ani, însă acesta poate fi modificat ori de câte ori este nevoie, așa cum s-a întâmplat acum.

Modificări în programul Rabla 2023

Pentru Rabla Clasic intervin următoarele schimbări:

  • Emisiile sunt reduse cu până la maximum 155g CO2/km
  • Plafonul valorii solicitate pentru decontare este de minim 300.000 lei
  • Posibilitatea de a anula notele de înscriere este eliminată
  • Este exclusă condiția de a casa un vehicul uzat în schimbul unuia nou, pentru instituțiile publice.

De asemenea, perioada de valabilitate a notelor de înscriere este redusă cu până la 90 zile, timp în care toate formalitățile necesare trebuie să fie îndeplinite. În cazul în care termenul nu este respectat, suma alocată blocată inițial va fi distribuită altor persoane.

Prima de casare, majorată

Persoanele interesate pot primi 7.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete sau a unei mașini noi, în schimbul casării unui vehicul uzat. Totodată, se acordă 10.000 lei pentru cumpărarea unei mașini noi, în cazul casării a două care sunt uzate.

Pentru prima casare se acordă diferite ecobonusuri, precum: 1.500 lei pentru mașinile noi, al căror sistem de propulsie generează maximum 120 CO2/km în sistemul WLTP.

Aceeași sumă este acordată și pentru autoturismele echipate cu monitorizare GPL/GNC (exceptând motocicletele), în cazul casării unei mașini cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care deține o normă de poluare Euro 3. Sau inferioară acesteia sau pentru un autovehicul nou de tip motocicletă, a cărui sistem de propulsie generează maximum 90g CO2/km.

Altfel, potrivit antena3.ro, beneficiarii pot primi 3.000 lei pentru mașinile noi, dotate cu sistem de propulsie hibrid.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Barna, ministrul Mediului, a anunțat că programele Rabla Plus și Rabla Clasic vor fi lansate mâine. Programele Rabla vor primi 1,5 miliarde de lei de la Ministerul Mediului […]

Back to top button