Economic

Ministrul Finanţelor: „Nu s-a luat în calcul nicicând, sub nicio formă, naționalizarea fondurilor de pensii”

 

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, astăzi, într-o emisiune de televiziune, că nu s-a luat în calcul niciodată naţionalizarea fondurilor de pensii.

„Eu vă spun că nu s-a luat în calcul nicicând, sub nicio formă, un astfel de scenariu, pentru că Pilonul II de pensii realizează un randament foarte bun, ceea ce securizează contribuțiile pe care le gestionează acolo, ale cetățenilor. Deci, nu există nicio rațiune economică care să determine o astfel de decizie”, a afirmat oficialul.

În acest context, ministrul Finanţelor a exclus ideea că semnalul de alarmă ar fi pornit de la instituţia pe care o conduce. „Exclus. Este aberant ce s-a spus. Nu s-a discutat nici în lift la Ministerul de Finanțe, sau în alte lifturi la Parlament despre un astfel de scenariu. Nu înțeleg cum reprezentantul administratorului de fond a putut să preia și să transmită, a validat o informație pe care a auzit-o undeva, nimeni nu știe unde. Putea să o spună un politician, putea să fie o controversă în Parlament, era altceva. Dar în momentul în care un reprezentant legal, oficial vine și spune și dă în scris, validează în scris o astfel de informație fără temei, este foarte grav”, a explicat Viorel Ştefan.

Reamintim că, în 14 aprilie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu suma de 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienţilor o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private.

Citiţi şi:

Sorin Grindeanu, despre scandalul pensiilor private: „O prostie aruncată în piaţă de un om politic”

ASF a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social

Update. Ministerul Finanţelor neagă naţionalizarea pilonului II de pensii

Avertisment oficial: pensiile private ar putea fi naţionalizate!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button