Economic

Investițiile franceze directe în România totalizează 4,2 miliarde de euro

 

Firmele franceze au investit, până acum, în țara noastră, 4,2 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER). În momentul de față, 3.000 de companii cu capital francez sunt active în România, fiind create 120.000 de locuri de muncă directe. 

„Prezenţa economică franceză din România este densă în toate sectoarele de activitate, dat fiind că numeroase IMM-uri şi societăţi de dimensiuni intermediare au urmat dezvoltarea marilor societăţi franceze. Majoritatea societăţilor din CAC 40 sunt prezente pe piaţa din România, în sectoarele auto, bănci şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie”, subliniază CCIFER.

Industria, serviciile financiare şi comerţul sunt cei trei piloni ai prezenţei franceze în țara noastră.

„Dacă la începutul anilor 2000, investiţiile franceze erau orientate către industrie, noile tehnologii şi transport în mod echilibrat, intrarea României în Uniunea Europeană în 2007 marchează o schimbare importantă: 56% din stoc este îndreptat către activităţi industriale. Această proporţie scade progresiv în anii de criză, pentru a se stabiliza în jurul a 46% în 2014. Serviciile financiare şi de asigurări păstrează de-a lungul timpului o proporţie constantă de aproximativ un sfert din totalul investiţiilor, precum şi sectorul de comerţ, care variază recent între 10 şi 13%. Sectorul Agri&Agro îşi măreşte ponderea şi ajunge la 8% în 2014, în timp ce investiţiile în sectorul NTIC nu mai depăşesc 2%”, arată CCIFER.

Județele cu cel mai mare număr de număr de societăți franceze sunt: București și Ilfov (1.200), Cluj (160); Timiș (160); Argeș (130) și Brașov (125). Cele mai reprezentative sectoare din punct de vedere al cifrei de afaceri sunt: industria; comerțul; energia și mediul; consultanța și serviciile, respectiv IT&C. Cele mai multe locuri de muncă au fost create în: industrie (52.500); comerț (28.800); consultanță și servicii (14.500); NTIC (7.800) și transport (3.500 ).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button