Economic

Impozitul forfetar în turism nu are încă norme de aplicare, deşi trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017

 

De anul viitor, firmele din România care activează în industria turistică vor trebui să plătească un impozit forfetar, în funcţie de numărul de locuri de cazare în cazul hotelurilor şi raportat la suprafaţă, pentru restaurante. Cu toate că legea a fost publicată în Monitorul Oficial, aceasta nu are încă norme de aplicare. Din această cauză, actul normativ nu va putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2017.

Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a declarat pentru Agenţia Mediafax că din informaţiile pe care le deţine, deocamdată „nu se lucrează la normele de aplicare a acestei legi”. În schimb, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, susţine că atât Ministerul Economiei, cât şi cel al Finanţelor lucrează la aceste norme şi speră ca ele să fie aprobate „până la sfârşitul anului”.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, consideră că introducerea acestui impozit va simplifica lucrurile, în condiţiile în care el se va baza pe criterii materiale, concrete, iar cei care au evitat până acum să-şi achite taxele vor trebui să facă acest lucru.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button