Economic

IMPOZITAREA, în atenția ministrului Finanțelor! Fără excepții… Sunt prevăzute creșteri!

 

Într-un interviu acordat postului TV Antena 3, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a relatat că nu se va mări TVA-ul de anul viitor, dar a admis că există discuții referitoare la plata impozitului pe venit pentru toate categoriile de muncă (la momentul actual sunt exceptați salariații din IT, cercetare și construcții) și a contribuțiilor.

„Toate excepțiile de la plata impozitului pe venit și la plata contribuțiilor pe venit, plus excepțiile la plata impozitelor și taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alții nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepțiile. De altfel, în acest sens, avem și critici din partea comisiei și altor organisme internaționale. Toate lucrurile trebuie discutate înainte. Nu suntem adepții unei politici impuse, discutăm cu industria și apoi vedem”, a declarat Vîlceanu, care a relatat și că guvernul va modifica modul cum sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale, subliniind că valoarea de impozitare ar fi prea mică față de valoarea de piață. 

Altfel, premierul Florin Cîțu a promis că salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2022: „Propunerea Guvernului este pentru o creştere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă că oamenii vor primi în mână cu 10% mai mult. Va fi o formulă care va fi aplicată de acum încolo, predictibilitatea este importantă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button