Economic

Firmele din România preferă paradisurile fiscale, iar statul pierde sume importante din această cauză

 

Companiile din România au numeroase conexiuni cu paradisurile fiscale, iar statul pierde din această cauză sume importante din taxe și impozite, arată o analiză realizată de KeysFin.

„Barbados, Antilele Olandeze, Bahamas, Belize sunt doar câteva dintre destinaţiile preferate de oamenii de afaceri nu numai pentru turism, dar mai ales pentru business. Firme locale sau multinaţionale şi-au deschis conexiuni în ţările offshore, adică acolo unde taxele plătite statului sunt mai mici sau chiar inexistente. Cert este că statul român se vede văduvit de sume importante din taxe şi impozite. Oamenii de afaceri nu sunt de blamat, ei încercând să îşi optimizeze business-urile, respectând legislaţia”, subliniază cercetarea.

În 2015, erau înregistrate peste 5.300 de firme cu astfel de conexiuni, valoarea afacerilor derulate de acestea ridicându-se la 48 miliarde de euro. Cele mai multe activau în domenii precum tranzacţiile imobiliare şi real estate, comerţ, activităţi profesionale, industria prelucrătoare şi IT.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button