Economic

Fermierii francezi au reușit – principiul suveranității alimentare devine lege / Ce se întâmplă cu România…

Fermierii francezi au reușit – principiul suveranității alimentare devine lege.

După protestele agresive ale fermierilor francezi, au venit și măsurile autorităților pentru a calma spiritele în „Hexagon”. Cea mai importantă este trecerea în lege a suveranității alimentare. Asta înseamnă că Franța va avea dreptul de a cultiva, de a recolta și de a se alimenta conform valorilor şi tradiţiilor sale. Mai exact, o rupere totală de globalizarea UE și o separare de politicile sale, așa cum a informat Național.

Fermierii francezi au reușit – principiul suveranității alimentare devine lege

Prin urmare, în Franța, în următoarea perioadă, se vor efectua controale serioase la hipermarketuri. Urmează a se identifica şi sancţiona, după caz, toate abaterile de la legile privind plata corectă a agricultorilor, etichetarea înşelătoare a produselor ambalate şi alte tipuri de fraudă. Se prea poate ca produsele agroalimentare de import să se împuțineze sau chiar să dispară de pe rafturile magazinelor.

De asemena, Franța a anunțat că nu va vota tratatul Mercosur, care ar duce la importuri de produse agroalimentare din țările Americii Latine în statele din UE. Franța va spori și controalele în ceea ce privește importurile de alimente, în special pentru a se asigura că acestea nu au urme de pesticide interzise în Uniunea Europeană.

Ce se întâmplă cu România…

Potrivit sursei citate, în timp ce Ungaria, Polonia și alte țări afectate au anunțat că vor interzice total importurile din Ucraina, singurul stat care a transmis la Bruxelles că nu are nici o problemă cu produsele din această țară a fost România, prin președintele Klaus Iohannis. Astfel, țara noastră este condamnată să devină piață de desfacere pentru Ucraina și în următoarea perioadă, după ce șefa Comisiei Europene a decis că va prelungi acordul de liber schimb cu acest stat până în 2025.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare