Economic

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești inaugurează noua Stație de epurare a apelor tehnologice, parte a planului de investiții în valoare de 11 milioane de euro

Compania marchează, cu acest prilej, 5 ani de la momentul preluării de către DS Smith și 170 de ani de tradiție în fabricarea hârtiei în Zărnești

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești inaugurează azi noua Stație de epurare a apelor tehnologice, o componentă esențială a planului de investiții în valoare de 11 milioane de Euro, lansat in 2021, reconfirmându-și angajamentul pentru producția sustenabilă a hârtiei la nivel regional. Cu acest prilej, DS Smith a marcat și împlinirea a 170 de ani de tradiție în fabricarea hârtiei, un moment remarcabil pentru companie și pentru industria hârtiei, deopotrivă.

Lucrările de construcție la Stația de epurare a apelor tehnologice au început în anul 2021. Principalele beneficii ale acesteia vizează creșterea capacității de producție a hârtiei și, totodată, reducerea impactului operațional asupra mediului, prin scăderea cu până la 20% a consumului de apă proaspătă, respectiv scăderea cu până la 60% a cantității de deșeuri tehnologice. În același timp, pachetul de investiții va contribui și la scăderea consumului de gaz și a emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind preconizată o economie de până la 4.500 de tone de CO2 pe an.

La inaugurare au fost prezenți Lucian Pătrașcu, Subprefectul Județului Brașov; Zoltan Szenner, Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov și Alexandru Lucian Igrișan, Primarul Orașului Zărnești. Grupul DS Smith a fost reprezentat de Niels Flierman, Head of Paper and Recycling; Greg Dawson, Director Corporate Affairs; Rogier Gerritsen, MD Paper Europe și James Walker, Cluster Director Paper East. De asemenea, au participat și reprezentanți ai autorităților de mediu, dar și ai comunității locale.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărnești: „Suntem mândri că am finalizat această investiție majoră, care va contribui semnificativ la eficientizarea procesului de producție și la protejarea mediului înconjurător. Fabrica din Zărnești este mai mult decât un simbol al orașului – este cea mai mare unitate de producție de profil din România, un angajator respectat și un partener de încredere al comunității locale. Încă de la momentul preluării fabricii de către DS Smith, în urmă cu 5 ani, ne-am stabilit aceste obiective ambițioase, care acum au devenit realitate. Rezultatele obținute ne bucură și suntem motivați să continuăm seria de realizări”. 

| MyTex.ro
Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești inaugurează noua Stație de epurare a apelor tehnologice, parte a planului de investiții în valoare de 11 milioane de euro 15

Niels Flierman, Head of Paper and Recycling în cadrul Grupului DS Smith, adaugă: „România este o piață importantă pentru DS Smith, iar fabrica de hârtie din Zărnești se află chiar în centrul operațiunilor noastre din regiune. Aici se poate vedea modul în care hârtia este fabricată și, totodată, modul în care le oferim clienților noștri soluții la unele dintre cele mai mari provocări de mediu existente la ora actuală, așa cum este, de exemplu, înlocuirea plasticului de unică folosință”.

Dl. Flierman continuă: „Încă de la momentul preluării fabricii din Zărnești, ne-am concentrat pe a investi în infrastructura necesară unei dezvoltări sustenabile – o infrastructură care să ne permită să răspundem în continuare cerințelor în continuă schimbare pe care le au clienții noștri și, totodată, una care să contribuie la reducerea impactului asupra mediului, fără a afecta aportul pozitiv la economia locală și în comunitate”.

Fabrica a fost preluată de grupul DS Smith în anul 2018 și a beneficiat, de-a lungul acestor 5 ani, de un amplu proces de modernizare și retehnologizare derulat de către companie.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.

| MyTex.ro
Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești inaugurează noua Stație de epurare a apelor tehnologice, parte a planului de investiții în valoare de 11 milioane de euro 16

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Ștefănești și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.  

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a „Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.   

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare