Economic

E criză? Fără angajări la stat și înghețarea salariilor în sistemul bugetar

E criză? În cadrul Guvernului României se discută unele măsuri pentru a fi acoperită gaura cauzată de slabele încasări la buget pe primul trimestru.

Conform stiripesurse.ro, premierul Nicolae Ciucă ar fi de acord cu înghețarea angajărilor la stat începând din 1 mai. Se ia în calcul și blocarea salariilor bugetarilor. Se vorbește și despre interzicerea cumulului pensie-salariu în sistemul bugetar. Măsurile ar urma să fie aprobate săptămâna viitoare.

E criză? Nicolae Ciucă a dat, astăzi, asigurări că vor fi luate „măsuri de cumpătare” și că „nu vor fi taxe și impozite noi”.

„Deficitul aparține marilor contribuabili. Fac un apel public să-și plătească datoriile spre stat. Dau o sarcină autorităților să-și îndeplinească sarcinile și să asigure colectarea veniturilor. E nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar și cu cei care lucrează în mod nemijlocit. E o problemă a noastră, a Guvernului, pe care o rezolvăm. Vrem prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate. În schimb, vorbim de măsuri de cumpătare. Cred că se poate discuta astfel încât gestionarea banilor publici să se facă cât mai eficient. Măsurile nu vor viza anvelopa salarială, investițiile sau să fie taxe și impozite noi. E o decizie pe care am luat-o la nivelul coaliției, anunțată și de președintele României. Trebuie să aducă liniștea pentru cei care au fost inițial oarecum speriați de aceste măsuri”, a declarat primul ministru.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
10 luni în urmă

VRAJEALA!!!!!Cititi in Monitorul Oficial! Aproape in fiecare zi se angajeaza cate un subsecretar,secretar de stat,….pe “FUNCTIE VACANTA”Smecherii astia din guvern au creat niste scheme de personal ca pentru populatia Chinei si acum…trebuie ocupate!
Astia mint cum respira!Asa-i cand imparti sinecuri!

10 luni în urmă

[…] Sindicaliştii din trei mari federaţii din Educaţie au demarat strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale. Asta după ce Guvernul a anunţat că se plafonează cheltuielile de personal şi activităţile de formare profesională şi se accentuează deficitul de personal –… Citeşte mai mult »

Back to top button