Economic

DITL a obtinut rezultate peste asteptari in primul semestru din 2005

  • logomytex.png
 

Situatia ar fi fost mai buna daca si firmele s-ar fi achitat de obligatii
Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL) Brasov a reusit sa incaseze de la inceputul anului si pana in prezent taxe si impozite pentru bugetul local in valoare de 1.235 de miliarde de lei. Avand in vedere ca Directia Fiscala isi propusese sa incaseze in primul semestru doar 450 de miliarde de lei, inseamna ca DITL a colectat suplimentar 785 de miliarde de lei. Adica a depasit prognoza bugetara cu mai mult de 35%. Totusi, situatia nu este atat de buna in ceea ce priveste incasarile din impozitele pe imobilele si masinile detinute de persoanele fizice si juridice.
Din cele 306 miliarde de lei, cat si-a propus sa colecteze in perioada ianuarie – iunie 2005 din aceste dari, DITL nu a incasat decat 56%, respectiv 173,5 miliarde de lei. Agentii economici au fost cei care au „tras in jos” situatia incasarilor la taxele si impozitele pe cladiri, terenuri si masini. Ei au achitat in sase luni doar 69,408 miliarde de lei, din cele 218,828 miliarde de lei preconizate ca vor fi colectate. In schimb, persoanele fizice au dat dovada de exces de zel, astfel ca DITL a depasit planul la incasarile din impozitele pe bunurile imobile si mobile detinute de populatie.
In timp ce prognoza veniturilor bugetare prevedea pentru primul semestru colectari in valoare de 87,292 miliarde de lei, incasarile au ajuns la 104,101 miliarde de lei. Daca situatia veniturilor atrase de la persoane fizice este optimista in ansamblu, nu acelasi lucru se poate spune despre nivelul colectarilor la impozitele pe terenurile pe care brasovenii le au in proprietate.
Executia bugetara releva ca in prima jumatate a acestui an au fost stranse doar 12,130 de miliarde de lei din cele 16,387 miliarde de lei propuse.



Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button