Economic

DCF Brasov a efectuat 332 de controale in luna iunie

  • logomytex.png
 

Inspectorii au stabilit sume suplimentare de plata
in valoare de 449 miliarde de lei
Directia de Control Fiscal (DCF) Brasov a efectuat luna trecuta 332 de verificari in urma carora inspectorii institutiei au stabilit sume suplimentare de plata in valoare de 449,1 miliarde de lei si au incasat 44,274 miliarde de lei. Tot luna trecuta, s-au aplicat 61 de amenzi contraventionale in valoare totala de 990 milioane de lei si s-au incasat 27 de amenzi in valoare de 298 milioane de lei.
Sumele suplimentare de plata au rezultat ca urmare a deficientelor constatate, printre care: cheltuieli nedeductibile fiscal, neinregistrarea in contabilitate a tuturor facturilor, inregistrarea in contabilitate a unor facturi fictive si, nu in ultimul rand, solicitari de rambursari de TVA in baza unor documente in copie xerox sau completate incorect. Directia brasoveana de inspectie si investigatie fiscala a efectuat controale pentru a verifica gradul de conformare la prevederile legale a agentilor economici ce desfasoara activitati in domeniul produselor accizabile (tutun, bauturi alcoolice). De asemenea, DCF a efectuat verificari si la agentii economici ce fac afaceri in domeniul exploatarii, comercializarii masei lemnoase, precum si in domeniul alimentatiei publice si turism. Prin controalele efectuate la agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul comercializarii si distribuirii de tigari si produse din tutun, s-a urmarit identificarea si anihilarea circuitelor si lanturilor comerciale prin care se realizeaza alimentarea pietei subterane de tigari. Inspectorii brasoveni au constatat o serie de deficiente, cum ar fi: neintocmirea de note intrare-receptie si de bonuri de predare, conform Legii 82/1991.

Atac la taximetristi
Tot luna trecuta, inspectorii DCF au verificat agentii economici si persoanele fizice care desfasoara activitati de transport persoane in regim de taxi in municipiul Brasov. Acestia au urmarit concordanta numarului de autorizatii emise de catre Primaria Brasov si numarul de licente de executie emise de catre Autoritatea Rutiera Romana, dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale conform prevederilor OUG 28/1999, numarul de mijloace de transport existente in patrimoniu, precum si numarul de masini autorizate care presteaza efectiv activitati de taximetrie. Au fost verificati 6 agenti economici si au fost date amenzi in valoare de 31 de milioane de lei. Principalele dificiente constatate au fost neutilizarea registrelor contabile obligatorii si neinregistrarea unor bonuri fiscale. (A.Z.)Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button