Economic

Cum vede Fitch datoriile Brașovului

Cum vede Fitch datoriile Brașovului. Fitch a menținut ratingurile acordate Bucureștiului, Brașovului, Oradei și Buzăului și le-a îmbunătățit perspectivele de la negative la stabile.

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.
Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.
De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”, performanţa operaţională solidă şi planul ambiţios de investiţii.

Perspective mai bune și pentru Oradea și Buzău

Cum vede Fitch datoriile Brașovului. Fitch Ratings a mai confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiilor Braşov, Oradea şi Buzău şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă.
În privinţa Braşovului, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ „BBB minus” pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina.
Cum vede Fitch datoriile Brașovului. Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al Braşovului la „bbb plus”, reflectând o combinaţie între profilul de risc de „nivel scăzut mediu” şi o evaluare a sustenabilităţii datoriei la „aa”, ratingurile oraşului fiind limitate de cele ale României.
Situat în centrul României, Braşovul este al şaptelea mare oraş din România, având 290.000 locuitori, se menționează în comunicat.

În cazul municipiului Oradea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) de la „bbb plus” la „a minus”, reflectând performanţa operaţională solidă.

În cazul municipiului Buzău, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ „BBB minus” pe termen mediu. Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al municipiului Buzău la „bbb minus”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
11 luni în urmă

[…] dintre companiile strategice ale României sunt îngropate în datorii la Fisc. Unele datorii depășesc chiar 1 miliard de lei, cum este cazul Unifarm sau al Companiei Naționale a Huilei, […]

Back to top button