Economic

CONCEDIERI și RESTRUCTURĂRI la Schaeffler și Continental! Acestea au fabrici și la BRAȘOV…

 

Din cauza crizei economice generate de pandemia de coronavirus, Schaeffler AG va renunţa la încă 4.400 de angajaţi în Europa până în 2022 şi va închide sau va vinde unele fabrici, așa cum au informat DPA şi Bloomberg, preluate de Agerpres. 

Se știe, compania germană are o fabrică și în România, la Brașov.

Grupul speră, astfel, să facă economii anuale de până la 300 de milioane de euro, în timp ce costurile legate de restructurare sunt estimate la 700 de milioane de euro.

În urma măsurilor de restructurare, vor fi afectate, în special, 12 unităţi de producţie din Germania şi alte două fabrici din alte regiuni din Europa.

În ultimii ani, Schaeffler şi-a redus capacitatea de producţie, iar după implementarea unei scheme de plecări voluntare, numărul angajaţilor s-a redus.

Și producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG, care are o fabrică și la Brașov, a anunţat că-şi va reduce costurile cu peste un miliard de euro pe an până în 2023 şi va extinde un program de restructurări care ar putea afecta până la 30.000 de posturi din întreaga lume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button