Economic

Comunicat de presă / PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

UAT CHICHIS este beneficiar al proiectului „ IMPLEMENTARE SISTEME INTELIGENTE DE MONITORIZARE ȘI DOTAREA CU MOBILIER INTELIGENT A SPAȚIULUI PUBLIC DIN COMUNA CHICHIȘ, JUDEȚUL COVASNA” – din componenta C10 – FONDUL LOCAL a  Planului Național de  Redresare și Reziliență  (PNRR), Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), numar cerere C10-I1.2-1167 / 20.05.2022, nr contract de finantare 145613/22.12.2022.

 Valoarea totală a proiectului este de 2.195.407,53  lei (TVA inclus), din care valoarea eligibilă și nerambursabilă din PNRR este de 2.195.407,53 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni  (22 decembrie 2022 – 22 decembrie 2024).

Scopul proiectului este implementarea de sisteme inteligente de monitorizare și dotarea cu mobilier inteligent a spațiului public din comuna pentru a crește siguranța, confortul, calitatea locuirii și a asigura integritatea bunurilor proprietăți publice și private.

Obiectivul proiectului îl reprezintă implementarea unei infrastructuri adaptate pentru siguranța cetățeanului. Dezvoltarea unui sistem de monitorizare a siguranței spațiului public, respectiv a drumurilor publice prin montarea de camere de filmat performate pentru a identifica numărul de înmatriculare a mașinilor, a mărcii, culorii, și a tipului de mașină. De asemenea dotarea și funcționarea unui centru de monitorizare în timp real a situației din localitate ce oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor. Si nu in ultimul rand achiziția unei drone pentru a inspecta zonele sau situațiile de risc sau a zonelor greu accesibile.

Prin proiect se vor achizitiona: 1 sistem de supraveghere video funcțional la nivel de comună, 1 dronă de inspecție, mobilier urban smart, 2 statii de reincarcare masini electrice cu 4 puncte.

Comunele inteligente au în vedere îmbunătățirea siguranței, reducerea costurilor și beneficiile financiare pentru a reduce impactul criminalității și a promova turismul și noile oportunități de afaceri, printr-o percepție publică mai bună care aducă siguranță și un nivel de viață mai bun.

Date contact

SILVIU TARAS – Primar UAT Chichis

Tel.0722.372.041

Fonduri pentru România modernă și reformată | MyTex.ro
Comunicat de presă / PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată! 12


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button