Economic

COMUNICAT DE PRESĂ ÎNCHIDERE PROIECT NOIEMBRIE 2023

Promotorul de proiect UAT Comuna Homorod anunță finalizarea proiectului „Sprijinirea incluziunii copiilor romi prin îmbunătățirea condițiilor de educație din comuna Homorod”.

Proiectul a beneficiat de un grant în valoarea de 49.851,00 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturi SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală, Schema de granturi mici “INTERVENȚII PRIORITARE PENTRU COMUNITĂȚILE ROME”, Operator de Program Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 16 luni.

Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea condițiilor de educație ale copiilor ce provin din comunitățile dezavantajate cu preponderenta de etnie roma și de a promova incluziunea lor socială și educațională, prin achizitia de echipamente specifice dotarii salilor de scoala si gradinita aflate in satele Homorod, Mercheasa si Jimbor din comuna Homorod, judetul Brasov.

Prin proiect s-au achizitionat:

A.Dotari si mobilier pentru:

Scoala Primara Homorod- 4 catedre, 70 banci cu scaun de 1 pers regalbile, 4 cuiere, in 4 Sali, 4 dulapuri cu 2 usi, 4 rafturi pentru rechizite in 4 sali

Scoala Gimnaziala Homorod- 4 catedre, 80 banci cu scaun de 1 pers, 2 buc dulap fisier metallic, 2 dulapuri cu 2 usi-birou director, 1 biblioteca-birou director, 2 dulapuri cu 2 usi-la secretariat, 1 biblioteca-la secretariat, 1 dulap -birou mediator scolar, dulapioare pentru cancelarie cu 18 compartimente

Gradinita Homorod-1 Dulap cu 2 usi, 2 catedre, 2 biblioteca mica

Scoala primara Jimbor -2 catedre, rafturi in clase 3 buc, 18 de banci cu scaun  de 1 pers reglabile

Gradinita Jimbor-11 banci reglabile, 1 catedra

Scoala primara Mercheasa -2 catedre, 1 biblioteca in cancelarie, 57 banci cu scaun reglabile

B. Rechizite scolare- Pachete cu rechizite pentru 130 de copii, un pachet va contine:un ghiozdan, un pener echipat cu tot ce este necesar, carti si caiete etc.

C. Materiale sanitare si de igiena-106 pachete,  un pachet cu produse de igiena va contine pasta de dinti, sapun, masti de protectie, dezinfectant maini si suprafete, detergenti/solutii de curatare, etc. 

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc în data de 23.11.2023, de la ora 11.00 în Sala de Consiliu a Primăriei Homorod.

Pentru mai multe informații legate de proiect ne puteți contacta la datele de mai jos:

Tel: 0268/286542; Fax: 0268/286542

Email: primariahomorod@yahoo.com

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusive a autorului

| MyTex.ro
COMUNICAT DE PRESĂ ÎNCHIDERE PROIECT NOIEMBRIE 2023 13


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button