Economic

Comisia Europeană avertizează România în legătură cu legea privind ponderea produselor locale la raft

 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că România a fost avertizată de Comisia Europeană în legătură cu Legea privind comercializarea produselor alimentare, care prevede că magazinele trebuie să aibă la raft produse româneşti în proporţie de 51%. În cazul în care nu va modifica actul normativ, ţara noastră riscă o procedură de infringement.

„Recent a venit de la Comisia Europeană o atenționare de infringement pe prevederea legată de procentul de 51% produse românești provenite de pe lanțul scurt, inclusă în Legea 150/2016 ce modifică și completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În mod normal, există două soluții: să renunțăm la acest procent de 51% sau să mai tergiversăm o perioadă”, a explicat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. În momentul de faţă, situaţia este analizată la nivelul ministerului, iar în perioada următoare va fi luată o decizie.

Legea privind comercializarea produselor alimentare a fost aprobată în luna iunie de Camera Deputaţilor şi a fost promulgată în luna iulie de preşedintele Klaus Iohannis. Actul normativ urmează să intre în vigoare în luna ianuarie 2017.

Citiţi şi:

Bogdan Chiriţoiu: „Legea privind comercializarea produselor alimentare este foarte complicată”

OFICIAL. 51% din alimentele de la raft vor fi românești!

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button