Economic

Ce S-A DECIS în cazul prețurilor foarte mari la energie și gaze?!…

 

După ultima ședință a coaliției de guvernare, premierul Nicolae Ciucă a declarat în cazul facturilor cu sume exorbitante la energie electrică și gaze care a pus pe jar populația că s-a ajuns la decizia de plafonare a prețurilor pentru toți consumatorii, fie că sunt casnici sau industriali. Această plafonare va fi valabilă două luni, martie și aprilie.

„Toate facturile emise greșit (circa un milion – n.r.) vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie. Nu există nici o problemă constituțională. E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de 3 miliarde de lei… Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ; practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a declarat Nicolae Ciucă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button