Economic

Ce ia în calcul Guvernul privitor la prețurile carburanților

Ce ia în calcul Guvernul

Prețul carburanților în România a ajuns la nivelul din 2021, după ce litrul de benzină costă aproape 6 lei, iar motorina a scăzut spre 7 lei pe litru. Asta s-a întâmplat după anunțul plafonării prețului petrolului rusesc, în 5 decembrie.

Seria ieftinirilor carburanților a continuat și sâmbătă, benzina și motorina ieftinându-se cu câte 15 bani pe litru. Această ultimă ieftinire vine după trei reduceri similare de preț în cursul aceleiași săptămâni. 

Se știe, în luna mai Guvernul a adoptat introducerea unei subvenții de 50 de bani la litru de benzină și motorină, atunci când prețurile carburanților se apropiau de 10 lei pe litru. Acum, autoritățile vor să renunțe la această măsură.

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a declarat la Prima TV că după data de 20 decembrie Guvernul va decide dacă va mai menține această subvenție: „Am cerut date de analiză cu privire la anticipaţia de preţ pe piaţa combustibililor. De ce? Pentru că acum vedeţi că preţul este în scădere, a intervenit embargoul asupra petrolului rusesc. Vreau să văd cum se manifestă acest preţ din perspectiva tuturor pieţelor care au futures pe petrol, dar şi pe ceea ce înseamnă produsele finale: benzină şi motorină pentru a nu avea un efect toxic în piaţă. De ce zic efect toxic? Adică să nu crească costurile pentru companii. Dacă mie mi se menţine preţul aşa cum este, e o abordare. Dacă, în schimb, există semnale că undeva spre ianuarie, spre final, atunci vom avea în analiza asta, vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în momentul ăsta pentru că e bine să avem toate datele pe masă. Scopul este ca deducerea fiscală să ajungă la cei care vând combustibil. Scopul este ca dumneavoastră şi cu mine şi cu orice cetăţean şi orice companie din România să poată să aibă un cost la pompă pe care să îl poată suporta”.

Ce ia în calcul Guvernul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare