Economic

BVB, la cel mai redus nivel al lichiditatii din acest an – 78,4 miliarde lei

  • logomytex.png
 

Tranzactiile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au coborat vineri la 78,4 miliarde de lei, cea mai redusa valoare din acest an, in contextul stagnarii indicilor BET si BET-C.
SIF Oltenia a fost cel mai tranzactionat emitent, cu operatiuni in suma de 13,9 miliarde de lei. Cotatia a urcat cu 2,4%, la 12.800 de lei. Cu Banca Transilvania au fost perfectate operatiuni de 12,3 miliarde de lei, in conditiile cresterii cotatiei cu 1,4%, la 7.200 de lei. SIF Moldova a inchis sedinta la 10.800 de lei, inregistrand cea mai semnificativa crestere a cotatiei dintre companiile lichide, de 2,9%. Rulajul pentru aceasta companie a fost de 10,7 miliarde de lei. Tranzactiile derulate cu titlurile celor cinci SIF-uri au totalizat 40,4 miliarde de lei, reprezentand mai mult de jumatate din lichiditatea totala, iar indicele BET-FI a urcat cu 2,14%. Pentru Petrom si Rompetrol Rafinare au fost derulate transferuri de 8,5 miliarde de lei, respectiv 3,8 miliarde de lei. In aceasta saptamana s-a inregistrat o revenire a pretului actiunilor. Evolutia bursei va continua sa fie oscilanta, aceasta fiind caracteristica unei piete cu o lichiditate redusa. Orice flux de numerar, orice intrare de bani in piata duce la cresterea preturilor. De asemenea, inexistenta ordinelor de cumparare duce la scaderea cotatiilor , a declarat directorul companiei de intermediere BT Securities, Rares Nilas..
Pe Bursa Electronica Rasdaq au fost derulate transferuri de 54,9 miliarde de lei, iar indicele Rasdaq Compozit a urcat cu 0,73%.
Cele mai consistente operatiuni au fost realizate cu actiunile Comvex Constanta – 2,2 miliarde de lei, societatea de asigurare-reasigurare Ardaf Cluj -2 miliarde de lei si Socep Constanta – 1,1 miliarde de lei.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button