Economic

Brașoveanul Ion Țiriac, în topul Forbes al miliardarilor lumii / Pe ce loc se află

Brașoveanul Ion Țiriac, în topul Forbes al miliardarilor lumii.

România are şase reprezentanţi în acest clasament, dat publicității marți: Daniel Dines, Ion Ţiriac, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl (Dedeman), Ion Stoica şi Matei Zaharia. Averile lor însumate totalizează 10,6 miliarde de dolari, conform news.ro.

Cel mai bogat român este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondatorul şi CEO-ul companiei UiPath, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. El ocupă locul 1.238 în clasamentul în care figurează 2.781 de persoane de pe glob cu averi de cel puţin un miliard de dolari.

Brașoveanul Ion Țiriac, în topul Forbes al miliardarilor lumii

Al doilea cel mai bogat român este Ion Ţiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. În vârstă de 84 de ani, fostul hocheist și jucător de tenis a făcut avere în domeniul bancar şi al asigurărilor, în real estate şi auto, ocupând locul 1.545 în clasamentul Forbes în care a intrat prima dată în 2019, cu o avere estimată atunci la 1,2 miliarde de dolari.

Miliardarii lumii au active combinate estimate la 14,2 trilioane de dolari, o creştere cu 2 trilioane dolari (2.000 de miliarde de dolari) faţă de 2023, ceea ce reprezintă mai mult decât PIB-ul oricărei ţări, cu excepţia SUA şi Chinei.

Componența podiumului

Cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, este francezul Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere este de 233 de miliarde de dolari.

Elon Musk ocupă poziția secundă, cu 195 de miliarde de dolari, iar pe trei este un alt american Jeff Bezos (Amazon), cu o avere de 194 de miliarde de dolari.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button