Economic

BRAŞOV. Program lăudat de Mara Mareş, șefa Tineretului Liberal!

 

Într-o întâlnire online moderată de preşedintele TNL, braşoveanca Mara Mareş și prim-vicepreședintele TNL, Cosmin Sava, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a menţionat că IMM Invest „o să fie cel mai de succes proiect din ultimii 30 de ani”.

„Cred că o să fie cel mai de succes proiect din ultimii 30 de ani. Deja sunt 2.355 de firme, de companii care au accesat bani prin IMM Invest, asta înseamnă că s-au consumat din cele 15 miliarde alocate, suma de 1,85 miliarde de lei. Ideea este alta – este un program care deja a depășit toate programele făcute de PSD în ultimul timp. Ei alocaseră acestui program, în trecut, 700 de milioane de lei vs. 15 miliarde de lei cât alocăm noi, iar noi deja am depășit 1,85 de miliarde din plafon. Mai mult, asta în condițiile în care pentru Startup Nation, de exemplu, plătim facturi și anul acesta, de acum doi ani neplătite”, a spus Cîţu.

Pe Facebook, Mara Mareş a lăudat programul: „În ciuda unor detractori din spațiul public, datele vorbesc de la sine și programul IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes. Suntem un guvern liberal și e esențial să fim alături de mediul de afaceri în lupta cu efectele pandemiei.

Cifre, nu vorbe:

Până acum, aproape 59.000 de companii au aplicat pentru un credit garantat de stat prin acest mecanism și au fost aprobate 1441 de credite de Fondul de Garantare. Valoarea garanțiilor oferite este de aproximativ un miliard de lei, din totalul de 15 miliarde. Sigur, acest plafon poate fi suplimentat, pe măsură ce companiile primesc credite. Am transmis către 22 de bănci un număr de 53.063 solicitări(este vorba despre companiile care îndeplineau condițiile de eligibilitate ale programului), iar la data de 20 mai un număr de 5.330 de cereri aflate în aplicația www.imminvest.ro se aflau în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări.

Tocmai de aceea, Guvernul a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să grăbească toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.

De asemenea, pregătim un amplu plan de relansare și redresare economică, care va fi lansat în curând”.

FOTO: Facebook Mara Mareş


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button