Economic

BRAŞOV. Pe primul loc în Regiunea Centru, după numărul firmelor cu capital străin înmatriculate

 

Judeţul Braşov s-a situat, în luna mai 2019, pe locul I în Regiunea Centru, după numărul firmelor cu capital străin înmatriculate, şi pe locul III, după valoarea capitalului social total exprimat în valută, potrivit datelor publicate recent de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov.

În Regiunea Centru au fost înmatriculate 41 de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris. Cele mai multe companii au fost înfiinţate în judeţele Braşov (16) şi Sibiu (11). Braşovul şi Sibiul au fost urmate de judeţele: Mureş (9), Alba (3) şi Harghita (2). În judeţul Covasna nu a fost înregistrată nicio înmatriculare de firmă cu capital străin.

În România, în luna mai, au fost înfiinţate 480 de companii cu capital străin. La nivel naţional, judeţul Braşov s-a plasat pe locul 6, după numărul societăţilor înmatriculate şi pe locul 12, după valoarea capitalului social total exprimat în euro.

În judeţul Braşov, în luna mai 2019, au fost înmatriculate 16 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 3,3% din totalul firmelor înregistrate în ţară. Valoarea capitalului social total subscris a fost de 17.800 lei (3.751,3 euro).

„În această lună, numărul înmatriculărilor de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris în judeţul Braşov a crescut cu 33,3% faţă de luna mai 2018, iar valoarea exprimată în euro a capitalului social total subscris a crescut cu 79,6% faţă de valoarea înregistrată în luna mai 2018”, subliniază DJS Braşov.

Valoarea raportului dintre capitalul social total subscris (euro) şi numărul de înmatriculări societăţi comerciale cu participare străină a fost de 234,5 euro/societate, mai mare cu 34,8% faţă de cea înregistrată în luna mai 2018, când raportul a fost de 174 euro/societate.

„În cadrul Regiunii Centru, în clasamentul judeţelor referitor la valoarea capitalului social total subscris (euro), judeţul Sibiu a ocupat locul I, cu o pondere de 96,75%. Locul II îi revine judeţului Mureş cu o pondere de 1,73%, locul III judeţului Braşov cu o pondere de 1,45%, urmate de judeţele Harghita (0,03%) şi Alba (0,04%)”, precizează DJS Braşov.

Citiţi şi:

Braşov. 82 de firme cu capital străin au fost înmatriculate în judeţ, în primele cinci luni din 2019

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare