Economic

Brașov. Compania MHS Truck&Bus a semnat un parteneriat cu Roman SA pentru construirea de camioane destinate Armatei României

 

Compania MHS Truck & Bus, deţinută de Michael Schmidt, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman SA Brașov pentru a produce în țara noastră platforme de transport auto multifuncţionale, în funcţie de necesităţile de echipare ale Armatei Române.

Totodată, firma va colabora pentru realizarea acestui obiectiv, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

„Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe măsură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de trasport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră”, a declarat Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck&Bus.

Parteneriatul pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România.

În același timp, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile românești, precum și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

Mai mult decât atât, transferul tehnologic și de cunoștințe către companiile locale pentru producerea de platforme de transport auto multifuncţionale va stimula pe termen mediu și lung dezvoltarea industriei de apărare și a componentei de mentenanță.

În aceste condiții, MHS Truck & Bus și Roman SA Brașov intenționează să participe la licitația anunțată de Ministerul Apărării Naționale pentru aproximativ 3.300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG.

MHS Truck & Bus, care reprezintă de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit începând din iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România, iar primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX.

Roman SA, o tradiție de peste 90 de ani

Fabrica de autocamioane Roman SA are o tradiție de peste 90 de ani. Aceasta a fost înființată în 1921, sub numele de Romloc – Fabrica de Locomotive și Vagoane.

În anul 1936 a fuzionat cu Uzina Astra și începând din 1940 și-a modificat denumirea în „Societatea Astra Fabrica Română de Vagoane, Motoare, Armament şi Muniţiuni”.

În 1948, Societatea Astra Braşov a primit numele „Steagul Roșu”, pe care l-a păstrat până în anul 1990, şi producea vagoane, utilaje pentru industria minieră şi siderurgică, maşini, unelte şi rulmenţi. În 1954, acolo a început să se producă primul camion românesc SR-101, iar în 1971 se produc primele autocamioane cu motoare diesel în licenţă MAN Germania.

În 1990 întreprinderea şi-a schimbat denumirea în SC Roman SA și în 1994 s-a organizat pe divizii. În 1999 a fost fabricat primul autocamion cu motor Euro 2 românesc.

În anul 2000, pe poarta fabricii a ieşit camionul cu numărul 750.000. Din mai 2004, după realizarea privatizării, au fost luate decizii strategice care au permis ca Roman Braşov să producă autovehicule civile cu un nou design şi complet modernizate, autovehicule militare cu multe echipamente performante, inclusiv blindaje conform STANAG, autobuze urbane cu podea complet coborâtă, autobuze interurbane şi turistice.

Tot în 2004 a fost înființată secția de autobuze și a fost realizat primul autobuz urban cu podeaua parţial coborâtă. Secţia Autobuze foloseşte o tehnologie modernă, investiţiile ridicându-se, în ultimii doi ani, la peste 3 milioane de euro.

În momentul de față, compania se află în insolvență. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button