Economic

BRAȘOV. Atenție, pleacă IT-iștii!

 

România a pierdut, în ultimii 20 de ani, peste 37.000 de profesionişti IT, inclusiv din judeţul Braşov, arată studiul „Scaling Up”, elaborat de Codecool şi Brainspotting, informează Agenţia Agerpres.

Practic, 37.031 de profesionişti IT au plecat din ţara noastră în ultimii 20 de ani. Din totalul acestora, 60% lucrează în Europa, 30% în SUA şi Canada, iar restul de 10% în ţări asiatice şi în alte zone.

Drept urmare, deficitul anual al angajaţilor din industria de profil a ajuns la 15.467, dar datele nu includ absolvenţii de facultate.

Cea mai importantă barieră identificată de 6 din 10 companii din România se referă la complexitatea abilităţilor din piaţă. Aproximativ 50% dintre companiile intervievate susţin că sunt limitate de aşteptările salariale, care tind să fie mai mari decât abilităţile identificate. Cu toate acestea, companiile sunt mulţumite, atunci când vine vorba despre pregătirea profesională a oamenilor.

Cât priveşte planurile de creştere ale companiilor IT din România, acestea vizează un salt de 17,5%, în următorii trei ani.

Studiul mai subliniază că majoritatea firmelor din România (80%) completează extrem de mult şi de bine sistemul educaţional, jumătate din totalul acestora se concentrează pe campanii de a educa angajaţii şi au parteneriate cu universităţile, în timp ce 40% dintre ele se concentrează pe recrutări de absolvenţi.

Totodată, în viziunea a 9 din 10 lideri care activează în industria IT din România, curicula educaţională trebuie adaptată cu realitatea zilelor noastre. De asemenea, 60% dintre companii consideră că trebuie crescut numărul de absolvenţi, un procent similar fiind de părere că trebuie menţinută scutirea de taxe; 50% dintre ele vor să fie încurajată reconversia profesională, iar pentru 40% este importantă încurajarea IT-iştilor de a se întoarce în ţară.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 47 de lideri din industria IT, în perioada aprilie – iunie 2019.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare