Economic

Bacșișul va fi impozitat cu 10%

Bacșișul va fi impozitat cu 10%

Bacșișul ar urma să fie impozitat cu 10%. Asta după ce o lege depusă în 2019 de fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a fost adoptată în Comisia de buget-finanțe. Legea urmează să intre la vot în Camera Deputaților, care este și for decizional. 

Potrivit variantei adoptate de comisie, clientul va alege valoarea bacșișului pe care vrea să-l plătească. El indică pe nota de plată fie suma procentuală, fie suma absolută. Suma urmează a fi trecută distinct pe bonul fiscal eliberat de operatorul economic prestator al serviciului. Acesta din urma asigură distribuirea integrală a bacșișurilor adunate către angajați. Apoi, la data plății, reține impozitul de 10% si îl virează la bugetul de stat.

„Angajatul nu va fi obligat să facă nimic în plus față de momentul actual. Doar să înmâneze clientului nota de plată. Proiectul de lege, aşa cum a fost adoptat de comisie, stabileşte explicit atât modul de înregistrare contabilă cât şi tratamentul fiscal al sumelor ce reprezintă bacşişul. Atât la cel care îl plăteşte, în cazul în care acesta este o persoană juridică, dar si la operatorul economic ce îl încasează. Aceste precizări exprese ale legii asigură predictibilitate şi evită interpretările diferite in aplicare”, a explicat președintele comisiei de buget-finanțe, Bogdan Huțucă. 

Respectivul a precizat că bacșișul poate fi plătit atât cu cardul, cât şi în numerar, la opţiunea clientului.

Legea stabilește că bacșișul nu poate fi reconsiderat de către autoritățile fiscale ca venit de tip salarial sau asimilat salariilor. Singura sarcină fiscală stabilită de lege asupra acestor sume este impozitul pe venit de 10%. 

Bacșișul va fi impozitat cu 10%


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Prost să fii să-i dai statului 10%. Vrei să-i dai bacșiș chelnerului, îi dai în numerar, direct. STATULUI NIMIC!!!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare