Politic

Impozitarea bacșișului rămâne valabilă!

  • eugenteodorovici2.jpg
 

Teoretic, reglementarea impozitării bacșișului ar fi trebuit să fie retrasă până la 1 iunie, după cum au spus guvernanții. În 15 mai, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici anunţase că bacşişul nu va mai fi impozitat.
Totuși, în practică, lucrurile stau pe dos. Bacșișul este supus impozitării. Prin urmare, angajații și patronii din industria ospitalității mai trebuie să aștepte ca impozitul pe bacșiș să fie eliminat în Parlament. Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015.
Ministrul Eugen Teodorovici a declarat, recent, că amendamentul privind renunţarea la impozitarea bacşişului va merge la Parlament în următoarele zile. Ulterior, acesta va ajunge la preşedintele României pentru a fi promulgat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] distribuirea integrală a bacșișurilor adunate către angajați. Apoi, la data plății, reține impozitul de 10% si îl virează la bugetul de […]

Back to top button