Economic

Avantaje dezavantaje investiție în bitcoin

 

Investițiile în criptomoneda au devenit un instrument investițional prin care se urmărește creșterea rapidă a capitalului investit datorită volatilității înalte pe care le au criptomonedele. În acest sens, investitorii se împart în 2 categorii – cei care investesc în criptomonede cu un background bogat și cu o stabilitate și rezistență dovedită, și în cei care investesc în altcoins.

Platforma Bitcoin Era poate fi de mare ajutor pentru comercianții începători. Nu numai că este reglementată, interfața este foarte ușor de utilizat, iar comunitatea este formată din comercianți începători și experimentați deopotrivă. 

De fapt, există mai mulți factori care justifică fiecare tip de decizie și investiție. Cert rămâne faptul că, chiar după mulți ani de la lansare Bitcoinul rămâne a fi un activ care atrage interesul investitorilor. Acest interes este și mai neobișnuit în condițiile în care ritmul de creștere a bitcoinului s-a redus semnificativ de ceva timp. Se pare că investitorii totuși au încredere în această criptomoneda și cred că BTC este capabil să le aduc creștere de progi și în continuare. În acest articol, însă, vom analiza mai aprofundat anume investiția în Bitcoin, și ce avantaje și dezavantaje prezintă acest tip de investiție. 

Avantaje dezavantaje

Avantajele investiției în bitcoin reprezintă acele puncte forte care determină atractivitatea acestui tip de investiție. Iată care sunt principalele avantaje a BTC în acest sens.

– Creșterea stabilă și rapidă a criptomonedelor – piața criptomonedelor a demonstrat și nu doar odată că are un mare potențial de creștere. Totodată, este necesar de remarcat că, activele digitale sunt direct dependente într-o anumită măsură de Bitcoin și valoarea acestuia. Această relație este reciprocă, adică și bitcoinul este dependent de situația generală de pe piața criptografică. Astfel, dacă cresc celelalte active digitale, cel mai curând, crește și bitcoinul.

– Nivelul de încredere din partea comunității criptografice. Deși în perioada recentă bitcoinul nu mai înregistrează creșteri atât de impresionante ca mai demult, această criptomoneda totuși a demonstrat că poate face față cu ușurință schimbărilor ce o afectează. Anume din acest motiv, bitcoinul se consideră a fi cea mai sigură criptomonede din lume.

– Lichiditate înaltă. În prezent, tot mai mulți comercianți implementează plăți în fonduri crypto, și anume în Bitcoin. Se preconizează că această criptomoneda într-un timp destul de scurt va reuși să fie una universală, fiind acceptată în tot mai multe  unități comerciale. Astfel, având un Bitcoin, în curând, îl vei putea cheltui fără a-l mai converti în alte monede.

Totodată, lichiditatea se manifestă și din punct de vedere investițional. Este destul de simplu să   //medium.com/@coinvertit/cum-se-pot-schimba-cel-mai-u%C8%99or-%C8%99i-convenabil-btc-ltc-%C8%99i-alte-criptomonede-in-lei-1a8dbd7b37a7″ style=”text-decoration-line: none;”>convertești BTC în alte criptomonede. Acesta este un proiect popular, recunoscut de către toți, ceea ce îți permite să-l convertești sau să-l manipulezi într-un alt oarecare mod mult mai simplu decât o altă criptomoneda.

– Instrument de economisire. Spre deosebire de fondurile fiat și de banii tradiționali, BTC nu este supus inflației. Acesta rulează pe un blockchain propriu, sistem care se autoreglează și funcționează într-un mod autonom.

– Lipsa reglementărilor guvernamentale – precum am menționat, bitcoinul rulează pe propriul blockchain, nu are nici o legătură de dependență față de nici un guvern și nicio instituție financiar-bancară. Acesta este un mare avantaj pentru investitorii interesați în investiții sigure, transparente și autonome. 

Dezavantaje

Pe lângă avantaje, investiția în bitcoin presupune anume dezavantaje, care se pot cuantifica în riscuri. Iată care sunt principalele dezavantaje în acest sens.

– Odată cu creșterea popularității acestei criptomonede, crește și interesul din partea guvernelor din întreaga lume în ceea ce privește reglementarea acesteia. Unele țări în general merg pe soluții radicale, precum interzicerea bitcoinului și tranzacțiilor efectuate în această criptomonedă.

– Volatilitate. Bitcoinul, chiar dacă se bucură de încredere, până la urmă, este un activ volatil. Practica ne-a demonstrat deja câteva exemple relevante cum cursul acestuia poate să scadă la fel de rapid precum crește.

– Fenomenul de spălare a banilor. Acest fenomen este asociat și cu bitcoinul, și cu alte criptomonede. Este efectul lipsei de reglementare și transparență în ceea ce privește proveniența fondurilor. Acest aspect poate determina, cu timpul, reducerea nivelului de anonimat și introducerea unor măsuri de verificare mult mai aspre. 

Concluzie

Investiția în Bitcoin presupune atât avantaje, cât și dezavantaje. Totodată, reieșind din volumul de BTC tranzacționați pe piață, se pare că avantajele deocamdată acoperă dezavantajele. Până la urmă, bitcoinul rămâne a fi acel garant al stabilității, ceea ce apreciază o bună parte din investitori. Pentru a investi în Bitcoin, îți recomandăm să vizitezi


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare