Reprezentanții DS Smith, în dialog cu studenții despre sustenabilitate și oportunități de carieră
Studenții vor avea șansa să participe într-un stagiu de practică plătit în cadrul fabricii DS Smith Paper Zărnești
Reprezentanții DS Smith, companie lider în producția de ambalaje sustenabile, au participat la evenimentul „Introducere în Carieră – Planificare și Motivație” organizat, în format fizic, în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, ce a avut loc în data de 9 mai a.c.
În cadrul evenimentului reprezentanții fabricii de hârtie DS Smith Paper Zărnești, Marius Juncanariu, Director, și Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane, le-au vorbit studenților despre sustenabilitate, conceptul ce se află în centrul modelului circular de afaceri al companiei, despre procesul sustenabil de producere a hârtiei, cât și despre oportunitățile oferite studenților și absolvenților în cadrul fabricii DS Smith Zărnești. Studenții de la Ingineria Fabricației Hârtiei, Programul de Studii Universitare de Licență, au participat de asemenea la eveniment, fiind foarte interesați de subiectele abordate de reprezentanții DS Smith.
DS Smith Zărnești a început un parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași prin care studenții vor avea șansa să participe într-un stagiu de practică plătit. Programul va dura 2 luni, pe perioada verii, iar participanții vor avea șansa de a dobândi experiență și competențe practice, sub atenta coordonare a specialiștilor din echipa DS Smith. Totodată, tinerii vor beneficia de cazare și transport.
Marius Juncanariu, Director DS Smith Zărnești, a declarat: „Prin acest proiect de internship ne propunem să oferim tinerilor o legătură concretă între mediul academic și cel de business. Studenții au ocazia să lucreze într-o fabrică la standarde internaționale, ce are ca strategie sustenabilitatea, și să își descopere potențialul. Ne dorim ca prin acest program, ei să reușească să afle mai multe despre profesia pe care și-o doresc”.
Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane la DS Smith Zărnești, a declarat: „Ne bucurăm că am făcut parte din acest proiect prin intermediul căruia am putut să le vorbim tinerilor despre protejarea resurselor naturale prin valorificarea la maximum a fiecărei fibre, reducerea deșeurilor și a poluării prin soluții circulare. Mai mult decât atât suntem mândri să le oferim acestora șansa de a lucra într-o fabrică, și de ce nu, de a începe o carieră la DS Smith”.
Aceasta este cea mai recentă activitate dintr-o serie de inițiative pe care fabrica de hârtie din Zărnești le-a implementat pentru a sprijini educația și sustenabilitatea în cadrul regiunii locale – prin intermediul cărora compania își va atinge obiectivul Strategiei de Sustenabilitate Now & Next de a implica 5 milioane de tineri până în 2030 în economia circulară și în stilurile de viață circulare. În urmă cu doi ani, compania a încheiat un parteneriat cu școlile gimnaziale din Zărnești, prin intermediul căruia peste 570 de elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecția mediului, colectarea selectivă a deșeurilor și economia circulară. Programul se continuă anul acesta la Școala Generală Nr. 1 Poiana Mărului.
Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.
Despre DS Smith:
DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.