Gărzile Forestiere, „un fel de DNA al pădurilor“!
Gărzile Forestiere ar să devină un fel de DNA al pădurilor. E ceea ce a spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca – Palmer, într-o conferință de presă.
„Pădurile sunt o resursă strategică a țării și mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic. Situația pădurilor este complexă și știți foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pași care se pot face. Mă refer aici la partea de control și reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creștem numărul de angajați. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficiență și mai multă transparență’, a spus ministrul Mediului, conform Agerpres.
Luna aceasta, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care defrişările ilegale de păduri pe suprafeţe mai mari de un hectar sunt considerate vulnerabilităţi la adresa siguranţei naţionale.
Un raport Greenpeace România arată că ţara noastră pierde 3 hectare de pădure pe oră, 62 de cazuri de tăieri ilegale înregistrându-se în fiecare zi. Raportul se bazează pe datele autorităţilor, fiind analizate defrişările ilegale din perioada 2013 -2014. Pe zone, Transilvania este principala sursă de lemn pentru tăierile ilegale.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.