Eco

FIN-ECO SA, operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, investește în creșterea capacității de tratare a levigatului

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO S.A., anunță demararea lucrărilor de instalare a unei noi stații de tratare a levigatului, prin înlocuirea celei existente cu o instalație dotată cu tehnologie de ultimă generație. Noua instalație are o capacitate de 165 mc/zi. Soluția tehnică a fost proiectată și urmează să fie operaționalizată de compania internațională Klarwin, unul dintre liderii europeni în tehnologii pentru tratarea apelor municipale, reziduale și industriale. 

„Investim constant în soluții pentru protecția mediului și pentru îmbunătățirea continuă și eficientizarea sistemului de management al deșeurilor la nivel local. Creșterea capacității de tratare a levigatului presupune trecerea de la o capacitate de 48 mc/zi, la 165 mc/zi. Toate acțiunile noastre sunt îndreptate spre protecția mediului”, a explicat Marcela Predescu, administrator FIN-ECO.

Stația de tratare a levigatului folosește tehnologia prin osmoză inversă, licențiată de Pall Corporation, un proces de purificare a apei ce va fi reintrodusă ulterior în circuitul natural.

„Autorizarea investiției de către autoritățile locale de mediu confirmă faptul că aceasta este de o importanță deosebită atât din punct de vedere economic, cât și pentru protecția mediului și sănătatea populației. Continuăm să monitorizăm toți parametrii, pentru a ne asigura că activitatea de depozitare a deșeurilor respectă cele mai înalte standarde din domeniu”, a concluzionat reprezentantul companiei. 

FIN-ECO S.A. este operatorul Depozitului Ecologic Zonal Brașov și își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu, folosind bune practici de gestionare a deșeurilor, având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea afecta mediul și ar putea produce disconfort pentru cetățeni. Compania lucrează cu cei mai buni specialiști la nivel internațional, cu lideri europeni în producția de tehnologii sustenabile în domeniul gestionării deșeurilor, asigurând un randament superior al instalațiilor din depozit. Obiectivul strategic al FIN-ECO S.A. este să devină cel mai verde și inovator operator din domeniu, până în 2025.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button