Eco

Brașov. Pădurea de la Șinca, în patrimoniul UNESCO? Aici trăieşte cel mai înalt brad din Europa!

  • braduldelasinca.jpg
 

Reprezentanții WWF România au anunțat că în această perioadă este în fază finală evaluarea dosarelor privind includerea pădurilor virgine din România, printre care este și cea de la Șinca Nouă, în patrimoniul UNESCO. „Deciziile pot veni dintr-un moment în altul”, susțin reprezentanții WWF România.

Pădurea de la Șinca a fost nominalizată pentru includerea în patrimoniul UNESCO în vara anului 2014, alături de alte patru paduri virgine din România.
În 2005 a fost realizată o primă evaluare a pădurilor din România, pentru a le identifica pe cele virgine, în care nu s-au efectuat exploatări forestiere sau alte activități umane cu impact asupra acestor zone. Încă de atunci a fost identificată o astfel de pădure la Șinca. Analiza nu a fost una riguroasă, astfel că în 2012 printr-un parteneriat între Ministerul Mediului și WWF România, demersul a fost reluat. Și de data aceasta, pădurile Șincii, cu o suprafață de aproximativ 350 de hectare, au trecut „examenul”, astfel că aici este interzisă orice lucrare forestieră. Printre punctele de atracție ale acestei păduri este și cel mai înalt brad din Europa, cu o înălțime de 62,5 metri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button