Eco

BRAȘOV. Campania de toamnă de împădurire din Parcul Dendrologic Kronstadt începe cu…

 

Campania de toamnă de împădurire din Parcul Dendrologic Kronstadt, din Brașov, va începe sâmbătă dimineață cu un eveniment organizat pentru marcarea a 100 de ani de la înființarea Clubului Soroptimist Internațional.

Acțiunea se va desfășura în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Kronstadt, care va asigura cei 16 puieți ce vor fi plantați sâmbătă dimineață. Numărul a fost ales simbolic, deoarece este numărul membrelor active la nivelul județului Brașov, după cum a precizat președinta Clubului, Ana Covaci.

Acțiuni similare vor fi desfășurate, în data de 3 octombrie, de toate cluburile din țară.

„Odată cu această acțiune a Clubului Soroptimist International Brașov este demarată campania de toamnă de împăduriri din Parcul Dendrologic Kronstadt. Doamnele vor planta primii arbori din cei 100 pe care intenționăm la rândul nostru să îi plantăm în acest parc, în această perioadă. Noi pregătim puieții și stabilim locul în care vor fi plantați. Principalele specii ce se vor planta în parc sunt magnolia, tuia, pinul, frasinul, stejarul ienupărul, ulmul, castanul, teiul și unele tipuri de arbuști ornamentali. O parte importantă din puieții ce urmează să fie plantați au fost produși în pepiniera proprie a Regiei, în cursul anului 2020”, a precizat reprezentantul RPLP Kronstadt, ing. silvic Dragoș Moldovanu.

Soroptimist International este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1921 în Statele Unite ale Americii, în care acum activează aproximativ 72.000 de membre din 121 de țări. Menirea ei este de a susține dezvoltarea personală și profesională a fetelor și a femeilor, prin educație și formare profesională, sănătate, antreprenoriat, participare la piața muncii, acces la cultură și contribuție la dezvoltarea durabilă. De asemenea, luptă pentru drepturile omului, egalitate, dezvoltare şi mai ales pentru pace, prin bună înţelegere internaţională şi prietenie. În România, a început activitatea în anul 1993, iar la Brașov – în anul 1995.

Cât privește Parcul Dendrologic – Grădina Botanică, acesta este un proiect pe care RPLP l-a conceput alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Parcul va avea o suprafață de 25,2 hectare, din care aproximativ 3,9 hectare sunt dedicate lucrărilor de cercetare cu caracter experimental-demonstrativ, derulate împreună cu Facultatea de Silvicultură. Pe cele 25 de hectare vor fi plantați și aclimatizați aproximativ 1.066 de arbori, din 263 de specii, autohtone și exotice, de pe toate continentele, însă vor putea fi admirați și aproximativ 220 de arbori valoroși din punct de vedere dendrologic, care aparțin pădurii brașovene, conform autorităților. Parcul va avea, de asemenea, 10 alei principale și 26 alei secundare, cu o lungime totală de 6.979 m și o lățime de 1,7 m.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button