Eco

BRAŞOV. Bicicletele galbene, alese de 4.500 de persoane

 

Reprezentanţii Asociaţiei Green Revolution, cea care a iniţiat proiectul „I’Velo”, de bike-sharing, în parteneriat cu o bancă, anunţă că aproape 3.000 de braşoveni şi peste 1.500 de turişti au ales bicicletele pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al oraşului în această vară. Centrul din Piaţa Sfatului  pus în această vară la dispoziţia doritorilor 40 de biciclete, şapte zile din şapte. Bicicletele I’Velo au fost disponibile atât contracost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de închiriere fiind de 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore. „Pentru şaselea an consecutiv, am încurajat locuitorii din Braşov să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar şi ca modalitate distractivă de a face mişcare. Le mulţumim celor 4.500 de utilizatori şi îi aşteptăm în număr cât mai mare şi anul viitor, ca să dovedim că suntem parte a oraşelor în care trăim şi sperăm ca autorităţile să înţeleagă necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei”, a declarat Raluca Fişer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button